Haaibaai - Aftrekken over de 10

Rekendoelen bij het spel:  

  • Memoriseren van de moeilijkere aftrekkingen over de 10: 18,17,16,15,14,13,12,11 9,8,7,6,5,4,3,2 waarbij het antwoord onder 10 ligt
Groepen
3, 4, 5, 6, 7, 8
Rekendomein
Bewerkingen
Drempels
3B - Aftrekken over de 10
Speelduur
10 minuten
Aantal spelers
2-3 spelers
Spelgegevens

Haaibaai-Aftrekken over de 10 is een van de zeven spellen uit de doos Drempelspellen drempel 3.
Prijs: € 53,95
Uitgever: Wizz Spel
Verkrijgbaar bij: Wizz Spel

Rekeninhouden

Beginvoorwaarden rekenvaardigheden

  • Kunnen uitrekenen van de moeilijkere aftrekkingen over de 10: 18,17,16,15,14,13,12,11 9,8,7,6,5,4,3,2 waarbij het antwoord onder 10 ligt

Spelverloop
De spelers leggen de kaartjes met de antwoorden verspreid open op tafel. De kaartjes met de ‘sommen’ leggen ze op een stapel met de ‘sommen’ naar beneden.
Speler 1 draait een kaartje van de stapel om. Beide spelers zoeken zo snel mogelijk op tafel naar het kaartje met het antwoord bij de ‘som’ die op het opengedraaide kaartje staat. Wie het eerst het goede antwoord roept en op dat kaartje slaat, mag het ‘sommen’-kaartje hebben.
Let op: controleer elkaar wel. Is het goed, dan krijgt de speler het ‘sommen’-kaartje. Is het fout, dan mag de ander het goede antwoord roepen en op dat kaartje slaan.
De kaartjes met antwoorden blijven dus op tafel liggen.
Hierna draait speler 2 de volgende kaart van de stapel om. Weer zoeken beiden snel naar het antwoord.
Zo spelen de spelers door, tot de stapel met kaartjes op is. Wie dan de meeste kaartjes heeft, is winnaar. Speel je nog een potje?

Tips

  • Je kunt ook iemand anders vragen om voor jullie de kaartjes om te draaien. Dan kun je samen nog sneller spelen.
  • Hoe beter je de antwoorden op de ‘sommen’ weet, hoe meer kaartjes je kunt scoren!
  • Zijn er een paar ‘sommen’ die je goed uit je hoofd wil leren? Maak dan je eigen Haaibaai! Maak kaartjes met de aftrekkingen die je wilt oefenen. Je kunt er meer van dezelfde maken. En maak kaartjes met antwoorden die erbij horen. Speel dan je eigen spel, met een klasgenoot of thuis!

Extra

  • U kunt dit spel ook zelf samenstellen. Links onderaan deze pagina vindt u ‘Kopieerbladen Haaibaai-Aftrekken over de 10’. U kunt de bladen printen op stevig papier en de kaartjes uitknippen.
  • Op rondjerekenspel.nl vindt u ‘Drempelkaart 3B: Aftrekken over de 10’ waarop kinderen hun vorderingen kunnen bijhouden.

Drempelkaart Drempel 3B Aftrekken over de 10

Downloads