We bieden je een overzicht van 100 spellen waarmee leerlingen hun rekenvaardigheid vergroten en verrijken! Spellen die een plek verdienen in de rekenles omdat ze echt meerwaarde bieden. Ook zijn ze voor thuis leuk en leerzaam.
Voorwaarde is wel dat leerlingen de spellen spelen op het moment dat de rekeninhoud aansluit bij hun niveau. De groene vinkjes in het overzicht geven aan dat de spellen aansluiten bij de leerstof van dat leerjaar. De blauwe vinkjes geven aan dat de spellen in die leerjaren geschikt zijn voor leerlingen om hun vaardigheden te onderhouden, bijvoorbeeld hun tafelkennis.   Op de website www.rondjerekenspel.nl vind je van bijna alle spellen een beschrijving met tips. En je leest hier wat ‘rekendrempels’ zijn en waarom die zo belangrijk zijn voor het rekenen.
De spellen kun je onder andere bestellen bij www.wizz-spel.nl. We wensen jullie veel speel- en leerplezier!

 pdf100_geschikte_rekenspellen_voor_in_de_klas_en_voor_thuis

Rekenspellen voor thuis

Er zijn veel spellen waarmee kinderen kunnen leren rekenen. Ze oefenen er bijvoorbeeld de tafels mee, ze leren tellen en vergelijken van hoeveelheden of ze leren bijvoorbeeld omgaan met getallen.

Ook zijn er spelletjes waarmee kinderen spelenderwijs nadenken over meetkunde. Bijvoorbeeld over routes maken of over vormen, verschillen en overeenkomsten.
En er zijn veel rekenspellen waarin kinderen leren logisch denken en redeneren. Heel belangrijk voor het leren van rekenen en wiskunde.

Alle spellen die echt geschikt zijn om rekenen- en wiskunde te leren, noemen we rekenspellen.

En deze rekenspellen zijn ook geschikt om samen thuis te spelen: met ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, de oppas, broertjes en zusjes of wie maar wil meespelen.

Welke rekenspelletjes zijn heel geschikt?
Wat leren de kinderen er van?
En voor wie zijn ze bedoeld?

We maakten een eerste selectie uit alle geschikte rekenspellen.

Rekenspellen voor thuis groep 1 en 2
Rekenspellen voor thuis groep 3
Rekenspellen voor thuis groep 4 en 5
Rekenspellen voor thuis groep 6, 7 en 8